IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доброто настроение удължава живота

10 март 2009 07 43

Според лекари от Университета в Питсбърг оптимистките живеят по-дълго

С усмивка на лицето сме по-красиви. Снимка:Dreamstime

С усмивка на лицето сме по-красиви. Снимка:Dreamstime

Жените, които гледат на живота по-оптимистично и умеят да се доверяват, живеят по-дълго от тези, които са песимистично настроени.

Лекари от Медицинския университет в Питсбърг стигнали до този извод, след като изследвали повече от 97 000 здрави  жени на възраст между 50 до 74 години.

Под внимание лекарите взели и фактори като образование и доход, които всъщност играят огромна роля в живота на модерната жена.

Оптимистките между тях, естествено, очаквали да им се случват само хубави неща, докато песимистичните "страдали" от неспособността да се доверят на други хора.

Според изследването, недоверието в другите е основна причина за появата на различни заболявания. За жени с високо ниво на подозрителност в кръвта има 16% по-голям риск за поява на смъртоносно заболяване.

Което пък не означава, че трябва да сме наивни и сляпо да вярваме на всички, а просто да "пуснем" оптимизма в сърцата си и да си повтаряме, че чашата е наполовина пълна.

Всъщност проучването не доказва, че типът поведение директно се отразява на здравословното състояние на жената, но връзката между двете заслужава повече внимание.

А и всички отлично знаем, че ако ни ръководят положителни емоции, ще сме по-усмихнати и щастливи. Така че да се усмихваме повече. Нищо чудно да се окаже, че оптимизмът е най-доброто лекарство.

КоментариКоментари